Dzień szczypiorku i rzeżuchy

19 marca odbył się w naszej szkole „Dzień szczypiorku i rzeżuchy.”

Przygotowania do tego dnia trwały przez cały tydzień. Dzieciaki czekając na wiosnę, założyły uprawę  rzeżuchy, dokonywały obserwacji wzrostu roślin i poznawały oznaki związane z porą roku, która  niedługo nadejdzie.

W Dzień szczypiorku i rzeżuchy dominował kolor zielony – to kolor, który wprawił wszystkich  w wiosenny nastrój.

 Na stole królowały wiosenne potrawy: kanapki z rzeżuchą, szczypiorkiem, rzodkiewką . Całość ozdabiały wiosenne uprawy uczniów.

Dzięki Rodzicom wiosenny poczęstunek był bardzo obfity i mimo apetytów dzieciaki nie zdołały zjeść wszystkiego. Wszyscy byli  zadowoleni i uśmiechnięci.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.